best drag and drop site building software download

A birtok borai

HEGYLÉ 

Rizlingszilváni, Ttramini, Olaszrizling

NAPSZEKÉR

Szürkebárat

ÉGI TÁLTOS

Kékfrankos

NAPVIRÁG

Irsai Olivér

TÁNCOLÓ PÁVA

Tramini

NAPÚR

Olaszrizling

A PINCE

Boraim számos borvidéki borversenyen kiváló helyezéseket értek el. Mert minden borom 
EGY-ÉN-IS-ÉG!

A borászat a hegy délnyugati részén rálátással a Balatonra és Szigligeti várra helyezkedik el. Közvetlen egységet képez a szőlőbirtok és borászati feldolgozó. A pince műemlék jellegénél fogva és méreteiből adódóan 50 hektoliter bor feldolgozására alkalmas. A borászat kizárólag hagyományos eszközöket használ. Kivétel 2db 300L nerez tartály , ami az irsaim otthona. Jelenleg 2 hektáron gazdálkodunk. A szőlő birtokok tagoltan, 3 táblában helyezkednek el, mind a hegymagasi kataszterben délnyugati fekvésben a legjobb dűlőkön. 2013-ban 1,5 ezer palack bort készített a borászat, melyet nagyrészt cégek és magánemberek vásároltak meg. 2014-ben már 2 ezer palack készült. 2016-ban a nyár végéig már 3 ezer palack készült. A borok kizárólag csak palackozottan kerülnek forgalomba.

A címke és a csomagolás

Az idő múlásával, igény lett a tiszta boraimra. Vevők jelentkeztek. Bíztattak. Tetszett nekik, hogy nem csak a bort hanem a címkék grafikáit is magam rajzolom , sőt magát a címkét is mi készítjük. A címke alapanyaga is egyedi egy vékony öntapadó cseresznyefára van nyomtatva . Ez teszi igazán egyedivé és természet közelivé, ahogy én azt eredetileg elterveztem.

Hamvas Béla
idézet a Bor filozófiája könyvből:

„Végül a BADACSONYI és a SZENTGYÖRGYHEGYI. Mind a kettő hímbor, éspedig minden fajtájában az. A férfilény minden árnyalata megvan benne, az önmagában gyönyörködő Nárcisszusztól az aszkétáig, és a királyi előkelőségtől a bohémségig. Nagy szó. Mert mind-egyik hegy egész kozmosz. Valamennyi fajta megterem itt, a rajnai és olasz rizlingtől kezdve az aszúkig. A nagy híres fajták a szürkebarát és a kéknyelű. A BADACSONYI és a SZENT-GYÖRGYHEGYI között levő különbségről, majd ha az egyetemen a bortudományi tanszékre kineveznek, egy fél évig fogok előadni. Ez az iskolapéldája annak, hogy két nagy bor miben tud egymáshoz hasonlítani és miben tud különbözni. A BADACSONYI olyan, mint a világhírű művész, a SZENTGYÖRGYHEGYI olyan, mint az a művész, aki világéletében szobájából is alig mozdult ki, és mégis nagyobb művet teremtett, mint akit ünnepeltek. Mind a kettőben megvan a nagyság, de az egyiket olimpiai, a másikat kínai, tao nagyságnak nevezném. különös, hogy mennyire nem tudok a kettő között választani. Már - már döntöttem a SZENTGYÖRGYHEGYI mellett, de mikor megittam egy pohár badacsonyi rizlinget, melléje álltam; aztán esküdtem a BADACSONYI-ra, de csak addig, amíg SZENTGYÖRGYHEGYI-hez nem jutottam. Végül is mi akadályozhat meg abban, hogy görög is legyek, meg kínai is?“

Megrendelés

Az üzenet mezőbe kérjük jelőlje meg a kívánt fajtanevet és mennyiséget.